Uitzending
DWDD - 15-4-2016

15-4-2016

DWDD

1249 x bekeken | 0 reacties
6
Merkel maakt vervolging komiek mogelijk
De Duitse komiek Jan Böhmermann maakte in een satirisch filmpje korte metten met Erdogan. De grappen waren grof, zo zou Turkse president aan seks met schapen doen. Duitsland kent uiteraard vrijheid van meningsuiting, maar volgens een oude wet kan belediging van een bevriend staatshoofd strafbaar zijn. Daar moet de Duitse regering zich dan over uitspreken. Dat is nu gebeurd, de weg voor vervolging is vrijgemaakt. Merkel benadrukt echter dat het oordeel "thuishoort bij de Duitse rechter, niet bij de Duitse regering." Merkel wordt nu verweten naar de pijpen van Erdogan te dansen, om de vluchtelingendeal niet in gevaar te brengen. Aan tafel: Margriet Brandsma, lange tijd correspondent in Duitsland, en onderzoeksjournalist Sinan Can.

35 jaar Soul Train
Soul Train is het legendarische, Amerikaanse tv-programma dat je waarschijnlijk kent van de twee rijen waartussen mensen uit het publiek hun dansmoves mogen showen. Maar het programma was meer dan dat, een belangrijke pijler voor de popularisering van ‘zwarte muziek’ als soul, funk, disco en later hip-hop. Mede dankzij Soul Train werden artiesten als Stevie Wonder, The O’Jays, Whitney Houston en The Sugarhill Gang megasterren. Onze Ladies of Soul zijn uiteraard fan van de show die 35 jaar bestaat. Aan tafel: Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer.

Muziekminuut: Dany Lademacher's Wild Romance
Vanavond in de studio: Dany Lademacher’s Wild Romance! Ter ere van het 40-jarige bestaan van Herman Brood’s Wild Romance kwam 10 maart het nieuwe album ‘Out of Heaven’ uit. Het is dé ultieme ode aan Herman Brood waarmee ‘Mister Saturday Night’ Dany Lademacher de legendarische rock-‘n-roll band op volle kracht voortzet. Ook gitarist David Hollestelle, die lang met Brood samenspeelde, is weer van de partij. De naam ‘Wild Romance’ doet nog veel muzikale rockharten sneller kloppen, dus vanavond wordt de glorie herleeft!

Stand-up Comedy: Peter Pannekoek
Peter Pannekoek sluit de week af in stand-up comedy.

In deze uitzending van DWDD waren Margriet Brandsma, Ton van der Ham, Dany Lademacher, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace en Edsilia Rombley te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 15 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!