Uitzending
DWDD - 13-4-2016

13-4-2016

DWDD

1058 x bekeken | 0 reacties
7
Ruben L. Oppenheimer en Sinan Can
De Duitse tv-komiek Jan Böhmermann is sinds gisteren ondergedoken. Hij doet dit uit angst voor boze aanhangers van Erdogan. De Turkse president is beledigd door het gedicht dat Böhmermann voordroeg in een satirische tv-programma. Erdogan heeft aangifte van belediging gedaan en wil dat Böhmermann vervolgd wordt. Een lastige kwestie voor de Duitse bondskanselier Merkel en haar regering die goede banden met Turkije wil hebben in verband met de vluchtelingencrisis. Aan tafel cartoonist Ruben L. Oppenheimer en programmamaker Sinan Can.

Pianotalenten: Johannes Asfaw, Peiting Xue en Evander Eijsink
Voor het project ‘All of Bach’ spelen aanstaande zaterdag acht jonge pianotalenten de vijftien beroemde inventies van Bach. Bach schreef deze stukken (BWV 772-786) 300 jaar geleden al als oefenmateriaal voor kinderen, wat hij een ‘Vorgeschmack von der Composition’ noemde. Want wil je als jonge pianist begrijpen hoe Bach in elkaar zit, dan speel je zijn inventies tot je ze kunt dromen. Bij ons in de studio drie van de pianotalenten: Johannes Asfaw (16), Peiting Xue (13) en Evander Eijsink (7).

Boswachterpitch
Nederland telt prachtige natuurgebieden. Maar wat is nu het mooiste en meest bijzondere natuurgebied of landschap? Die vraag legt staatssecretaris Van Dam voor aan het Nederlands publiek. In mei start de inschrijving en na de zomer kan er gestemd worden. De winnende natuurgebieden krijgen extra aandacht en moeten uitgroeien tot internationale iconen. Wij nemen vanavond alvast een voorschot met twaalf boswachters, één uit elke provincie. Zij vertellen welk natuurgebied zij het allermooiste vinden.

Muziekminuut: Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Dr. Lonnie Smith
Het swingende Jazz Orchestra of the Concertgebouw speelde zes jaar geleden voor het eerst met de Amerikaanse jazzartiest Doctor Lonnie Smith, dé authentieke meester van het Hammond B3 orgel. En met succes: de opnames zijn uitgebracht op vinyl! Daarom gaan de twee dit voorjaar opnieuw de zalen veroveren en ook staan ze deze zomer op het North Sea Jazz festival. Vanavond eerst bij ons!

Nico Dijkshoorn
Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn.

Evi Hanssen
Evi is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Ruben L. Oppenheimer, Sinan Can, Nico Dijkshoorn (dierenarts), Nico Dijkshoorn en Evi Hanssen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 13 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie