Uitzending
DWDD - 17-5-2016

17-5-2016

DWDD

1757 x bekeken | 0 reacties
7
David Schrooten en Huib Modderkolk
Programmeur David Schrooten was er al vroeg bij: hij speelt al vanaf zijn vierde met computers en voert op zijn elfde al cyberoorlog tegen andere hackers. In 2012 wordt David, dan student, gearresteerd in Roemenië. Hij wordt beschuldigd van handel in creditcardgegevens en belandt in Amerika in de cel. Zijn verhaal is opgetekend in het boek ‘Alias Fortezza’. Aan tafel David Schrooten en journalist Huib Modderkolk.

40UP Radio
Gewoon lekker plaatjes draaien. Dat is het gevoel van 40UP Radio. Het online radiostation wil goeie muziek laten horen, die je nu nauwelijks nog hoort. Dus niet enkel hitjes, maar ook dat ene liedje van de B-kant van de single van... Mannen onder mekaar want blijkbaar is het een mannending (maar ook vrouwen zijn zeker welkom!). Vanavond een klein voorproefje met Harry de Winter, Johan Derksen, Robert ten Brink, Jan Donkers en Felix Rottenberg.

Paul Verhoeven
Een nieuwe film van Paul Verhoeven! Zwartboek was alweer uit 2006, dus de hoogste tijd voor een nieuwe. ‘Elle’ is de titel en handelt over een vrouw die zelf op zoek gaat naar haar verkrachter. De rol wordt gespeeld door de legendarische Isabelle Huppert en als we de eerste reacties mogen geloven zal de film weer veel stof doen opwaaien. Dat zijn we wel gewend van Verhoeven, maar gaat deze film ook een Gouden Palm winnen op het filmfestival in Cannes aanstaande zaterdag?

Muziekminuut: Amber Arcades
Zangeres Annelotte de Graaf vloog samen met producer Ben Greenberg in 2015 naar New York. Het resultaat was de EP ‘Patiently’ die in afwachting van het debuutalbum ‘Fading Lines’ uitkwam. Dit album, vol met melancholische dromerige popliedjes, verschijnt in juni 2016. Vanavond speelt Amber Arcades in de studio van DWDD!

Fidan Ekiz
Fidan is de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Harry de Winter, Paul Verhoeven, Robert ten Brink, Johan Derksen, Jan Donkers, Felix Rottenberg en Fidan Ekiz te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 17 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie