Uitzending
DWDD - 19-5-2016

19-5-2016

DWDD

1003 x bekeken | 0 reacties
6
Jan Mulder en Tom Lanoye
Het Belgisch voetbalelftal maakt zich op voor het EK voetbal in Frankrijk, wat in minder dan een maand van start zal gaan. Want in tegenstelling tot ons gaan de Rode Duivels wél en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Ze spelen in de Europese top, hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan en kunnen daarom zomaar de Europese titel in de wacht slepen. De ploeg lijkt alles in huis te hebben. We praten erover met Jan Mulder en Tom Lanoye.

Jesse Klaver
Precies 60 jaar geleden schreef de toenmalige Amerikaanse senator John F. Kennedy het boek ‘Profiles in Courage’, vertaald ‘Portretten van moed’, waarmee hij in 1957 de Pullitzer Price won. Het boek portretteert acht senatoren, die ongeacht de mogelijke gevolgen de moed hadden om hun eigen idealen te blijven nastreven. Of juist hun eigen idealen opzij durfden te zetten voor het landsbelang. Deze senatoren lieten zich leiden door hun eigen geweten. Politicus Jesse Klaver las dit boek in zijn jeugd en besloot dat hij zijn roeping gevonden had. Op dit moment bereidt hij zich voor op de komende verkiezingen en vanavond bespreken we met hem de Nederlandse politici die hém inspireren met hun moedige keuzes.

Pim Schachtschabel, Victor van Doorn en Micah Kessel
Het werd een wereldwijde hit: de zogenoemde ‘Escape Rooms’ schoten twee jaar geleden overal ter wereld als paddenstoelen uit de grond. De drijvende kracht was het bedrijf Sherlocked, waarvan twee van de initiatiefnemers toen al langs kwamen om over deze hype te praten. Momenteel is Nederland met meer dan 300 Escape Rooms wereldwijd koploper. Maar nu is er weer wat nieuws! Met de Break-In Room worden de principes omgedraaid en hoef je niet te ontsnappen uit een kamer, maar speel je juist de rol van crimineel door er in te breken. Vanavond de vier initiatiefnemers van Sherlocked.

Muziekminuut: The Common Linnets
Na het afsluiten van een succesvolle clubtour, spelen ze nu weer in de Nederlandse theaters: The Common Linnets! Dinsdag staat de band als muzikale eenheid in Koninklijk Theater Carré en ze kunnen bijna niet wachten: ‘In de intimiteit van het theater komt die muzikale passie nog meer tot uiting’, aldus Ilse. Vanavond in de studio! Dit jaar geven The Common Linnets speciaal voor DWDD Summerschool een college over de muziekstroming Americana, die donderdag 21 juli wordt uitgezonden.

Evi Hanssen
Evi is de sidekick van Matthijs.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 19 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie