Uitzending
DWDD - 13-5-2016

13-5-2016

DWDD

810 x bekeken | 0 reacties
6
'Slow Down': protestlied met boodschap
Opwinding alom over de finale van het songfestival, waar Douwe Bob zich morgen namens Nederland zal vertegenwoordigen. We zouden bijna vergeten dat zijn nummer ‘Slow Down’ een protestlied is met een boodschap: neem af en toe een stapje terug en verzet je tegen de snelheid van het moderne leven. Daarmee stipt Douwe een heel actueel probleem aan.

Maar hoe doe je dat en is er daadwerkelijk iets aan de hand in ons moderne brein? We vragen het Prof. Erik Scherder.

Eerbetoon fotoboek 'Wij zijn 17'
Zestig jaar geleden fotografeerde Johan van der Keuken, een toen nog onbekende leerling uit het artistieke Amsterdam-Zuid, zijn klasgenoten en vrienden. Deze verzameling van enigszins melancholieke jongerenportretten bundelde hij in zijn boekje ‘Wij zijn 17’. Nog onwetend dat dit later zou gelden als één van de belangrijkste naoorlogse fotoboeken ooit.

‘Wij zijn 17’ trekt nog altijd de aandacht. Fotograaf Martijn van de Griendt maakte een eerbetoon aan Johan door zestig jaar later de nieuwe generatie tieners, rondom het Museumplein, in beeld te brengen. Aan tafel: Martijn van de Griendt en twee van de tieners die hij heeft geportretteerd!

Nieuwe docu-serie: Freek tegen de stropers
Wijn van tijgerbotten, poeder van de neushoornhoorn en beeldjes van ivoor: bioloog Freek Vonk is tégen de veelvoorkomende handel in producten gemaakt van wilde dieren. Door deze praktijken neemt de kans op uitstervende diersoorten toe. In zijn vierdelige documentaireserie ‘Freek tegen de stropers’ gaat hij de strijd aan om deze illegale jacht stop te zetten.

“Tijdens de opnames heb ik gezien dat nieuwe technische middelen rangers kunnen helpen in hun strijd tegen de stroperij. Stel nu dat zij de beschikking hebben over drones én de technische kennis om deze goed in te zetten, dan wordt de kans om stropers te betrappen veel groter”, aldus Freek. Vanavond vertelt hij er alles over.

Muziekminuut: Nicole Bus
De Amsterdamse soulvolle singer-songwriter Nicole Bus komt langs! Al op 11-jarige leeftijd schreef en componeerde ze haar eigen liedjes en in 2006 stond ze zelfs in het voorprogramma van de Amerikaanse gospelzanger Canton Jones. Met haar rauwe en authentieke sound won ze in 2010 de Singer/Songwriter-titel van de Grote Prijs van Nederland. De jury prees haar krachtige en pure performance, waarna een carrière volgde waarin ze vooral in het Engels zong. Maar met haar EP 'Nederlandse bodem' slaat ze een nieuwe, Nederlandstalige weg in. Deze plaat gaat over haar persoonlijke transformatie en vanavond laat ze die horen, bij ons

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 13 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!