Uitzending
DWDD - 9-5-2016

9-5-2016

DWDD

1169 x bekeken | 0 reacties
6
Theo Maassen
In de allerlaatste wedstrijd van het seizoen verstierde de Graafschap het feestje van Ajax. Had de Amsterdamse club gewonnen van het elftal uit Doetinchem, dan waren zij nu kampioen. Maar het lot besliste anders, het werd 1-1 en de kampioensschaal ging naar PSV! Feest in Eindhoven, verdriet in Amsterdam. Het is niet moeilijk te raden welke club Theo Maassen een warm hart toedraagt…

Auke Kok
De Olympische Spelen van 1936 bleken één grote PR-stunt voor Nazi-Duitsland. Vele sporters werden onbewust voor het nationaal-socialistische ideaal ingezet, terwijl zij zelf enkel goede prestaties wilden neerzetten. Zwemster Rie Mastenbroek was zo’n sporter, drie keer goud en één keer zilver. Maar na WOII werd zij met de nek aangekeken. Waarom had zij meegedaan aan Hitlers feestje? Auke Kok schreef er het boek ‘1936, Wij gingen naar Berlijn’ over, dat morgen verschijnt. Hij zit aan tafel met de zoon van Rie Mastenbroek, Otto.

Yvette van Boven, Joris Bijdendijk en Joël Broekaert
Vier jaar lang uitgeroepen worden tot het beste restaurant ter wereld door Restaurant Magazine. NOMA, in Kopenhagen, viel die eer te beurt. Het restaurant, opgericht in 2004 door Rene´ Redzepi en Claus Meyer, werkt uitsluitend met ingrediënten uit Scandinavië¨ en is een voorloper van de ‘New Nordic Cuisine’-stroming. Filmmaker Pierre Deschamps maakte er de prachtige documentaire ‘NOMA - My Perfect Storm’ over. Hoe uitzonderlijk is NOMA? We vragen het culinair experts Yvette van Boven en Joël Broekaert plus top-chef Joris Bijdendijk.

Muziekminuut: Meschiya Lake & The Little Big Horns
Jazz, swing, ragtime, big band en dixieland. Voeg daar een flamboyante zangeres aan toe die vroeger in het circus de kost verdiende met het eten van insecten en glasscherven. Laat dat gisten in het broeierige zuiden van de V.S. en je hebt een ontvlambare cocktail die Meschiya Lake & The Little Big Horns heet. Vanavond zetten ze de studio op z’n kop met het nummer ‘Communication’

Paul de Leeuw
Paul de Leeuw is de side-kick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Auke Kok, Paul de Leeuw, Theo Maassen en Yvette van Boven te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 9 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie