Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Dokument - De nalatenschap van Oom Hein

De nalatenschap van Oom Hein

Dokument

19-1-2009

| 2204 x bekeken | 0 reacties
6
In 'De nalatenschap van oom Hein' volgt Frans Bromet de familie van excentrieke kunstschilder Henk Fortuin uit Maassluis tijdens het leegruimen van zijn overvolle huis.

Henk Fortuin sterft op 90-jarige leeftijd. Oom Hein, zoals zijn neven en achterneven hem noemen, had geen vrouw en kinderen en leefde als een kluizenaar een teruggetrokken bestaan. De meeste familieleden hebben hem veertig jaar niet gezien en weten niets van hem. Door het opruimen van de spullen ontstaat een onthullend beeld van de excentrieke oom. Het huis van oom Hein staat tot aan de nok toe vol met schilderijen en tekeningen. Veel van het werk blijkt museumwaardig te zijn. Als een vriendin van Henk Fortuin een schilderij komt uitzoeken, blijkt ze hem op een heel andere manier te kennen dan de familie voor mogelijk hield.

In de serie De nalatenschap volgt documentairemaker Frans Bromet families die het huis van hun ouders of een dierbaar familielid opruimen. Als vader of moeder overlijdt of naar een verzorgingshuis gaat, blijven honderden spullen achter in huis. Alle spullen vertellen een eigen, uniek verhaal over de eigenaar. De nalatenschap van oom Hein is de laatste documentaire in deze reeks.

Deze uitzending van het programma Dokument met de titel De nalatenschap van Oom Hein is uitgezonden op maandag 19 januari door de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee