Uitzending
Debat op 2 - Begrotingsakkoord: noodzakelijk kwaad?

Begrotingsakkoord: noodzakelijk kwaad?

Debat op 2

19-5-2012

| 905 x bekeken | 0 reacties
5
Begrotingsakkoord: noodzakelijk kwaad?

Deze week lekte het begrotingsakkoord uit van de Kunduz-coalitie en voor lang niet iedereen lijkt het even goed uit te pakken. Het wordt het 'Lenteakkoord' genoemd, maar voor sommigen zal het voelen als 'n 'Herfstakkoord'.

Enkele ingrijpende maatregelen zijn bijvoorbeeld de 350 euro eigen bijdrage in de zorg, de verhoging van het btw-tarief met twee procent en de vergoeding van het woon-werkverkeer dat wordt belast.

Daar staat tegenover dat op het passend onderwijs minder wordt bezuinigd en dat er zelfs extra geld beschikbaar wordt gesteld voor openbaar vervoer en natuurbeleid.

Maar al met al is één ding zeker: we gaan er allemaal op achteruit. Onze portemonnee is volgend jaar dunner. Maar wie gaan het extra voelen?

Vooral de hardwerkende man en de ondernemer lijken de rekening gepresenteerd te krijgen.

Hebben ze daar maar gewoon mee te dealen? Aan de andere kant zitten we in een economische crisis en dan is het niet anders dan dat we allemaal moeten inleveren. En gaat dit akkoord dan eigenlijk wel ver genoeg?

Deze uitzending van het programma Debat op 2 met de titel Begrotingsakkoord: noodzakelijk kwaad? is uitgezonden op zaterdag 19 mei door de KRO. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie