Zeewier
11-1-2012
| 3099 x bekeken | 1 reacties
We eten ervan, maar weten het niet. Zeewier is dagelijkse kost. Het zit in chocoladevla, in yoghurt maar bijvoorbeeld ook in tandpasta. Als bindmiddel. Maar is het ook te eten als je er geen yoghurt omheen roert? De Wilde Keukenchef eet zeewier uit een laboratorium op Texel en uit de Atlantische Oceaan voor Ierland. Veurtreffelijke kost, zegt Klootwijk. En de varkens die hij het voert zeggen het hem na, minder bekakt. Voorspelling: zeewieren zijn de boerenkolen van de toekomst en de rookworst die erbij hoort, wordt ook weer van zeewier gemaakt.
Presentatie: Wouter Klootwijk.
Deze uitzending van het programma De Wilde Keuken met de titel Zeewier is uitgezonden op woensdag 11 januari door NTR. De presentatie was in handen van Wouter Klootwijk.
Reacties op deze uitzending
-
Beste Wouter,
We hebben jouw uitzending met interesse bekeken.
Bij deze willen we je uitgenodigen om onze verse zeewierspreads te komen proeven op de Biovak in Zwolle.
Vriendelijke groet,
Bert Baanders en Agnes van Dijk
Zeewier, het voedsel van de toekomst, op BioVak 2012.
Stand nr. DE 237
openingstijden
wo 18/1 14-22 uur
do 19/1 11-21 uur
Zeewier was 20 jaar geleden nog een exotisch ingrediënt uit de Japanse keuken.
Het bedrijf Libra imp/exp begon toen met het merk ATLANTICA aan de ontwikkeling van verse zeewier producten als onderdeel van de Europese eetcultuur.
Broodbeleg op z'n Frans 

Tartaar van Verse Zeesla, Dulse Spread, Zeesla Spread, Zeewier Tapenade, Norinade (van in het wild geoogste Atlantische Nori), Wakamé Salade, Zeewier Dressings.
Vers verpakte Zeewier voor in de keuken.
Zeesla, Dulse, Zeespaghetti maar ook bio Kombu en andere bio zeewieren. Door de nieuwe Europese regelgeving van 2011 zijn de Atlantische zeewieren inmiddels definitief een onderdeel geworden van het biologisch assortiment.


Voor Agnes van Dijk en Bert Baanders, de verantwoordelijken van Libra, is de toekomst van zeewier als voeding al lang begonnen. Zij presenteren verse zeewieren als basisvoeding met hoog eiwitgehalte en grote diversiteit aan nutriënten, als moderne delicatesse en als effectieve voeding voor een gezonde leefstijl.
www.alguesatlantica.com