Makreel
8-2-2012
| 2935 x bekeken | 0 reacties
De Wilde Keuken op zee. Waar wordt de beste makreel gerookt? Op de Atlantische Oceaan, west van de Shetland Eilanden en in het bijzonder op de trawler Afrika die ook de Scheveningen 24 heet (Sch 24). Het schip vangt makrelen voor Japan, maar de bemanning houdt wat vissen voor zichzelf apart. Ze eten ervan, warm gerookte makreel. Bericht uit de Wilde Keuken, je kunt beter één keer meegaan met de Sch 24 voor een maaltje makreel zo uit de zee gerookt op het achterdek, dan drie keer kanen in een Michelinsterrenhuis. En een onthulling. Toen Klootwijk aan Zee enige jaren geleden mee uit vissen ging op sardines en daarover vertelde, filmde hij wel de vangst op een Marokkaans kottertje, maar wat niemand zag was dat het geen sardines waren, maar... makreeltjes.
Presentatie: Wouter Klootwijk.
Deze uitzending van het programma De Wilde Keuken met de titel Makreel is uitgezonden op woensdag 8 februari door NTR. De presentatie was in handen van Wouter Klootwijk.