Uitzending
De wandeling - Petra Top

Petra Top

De wandeling

5-6-2009

| 3483 x bekeken | 0 reacties
7
Petra Top (41 jaar) heeft het chronisch vermoeidheidssyndroom en ontdekt drie jaar geleden een knobbeltje in haar borst. Het blijkt een kwaadaardige tumor te zijn. Haar rechterborst, haar lymfeklieren en haar eierstokken worden verwijderd. Wat doet dit met je, met je relaties en met je toekomst? Petra Top besluit haar leven om te gooien en blijft positief. Deze maand verschijnt haar eerste boek “De Amazone, Borstkanker als drijfveer”.

Petra Top voelt zij zich nog steeds vrouwelijk ondanks het gemis van haar rechterborst. “Ik vind mezelf nu niet minder mooi of sexy dan vóór al die operaties. Je bent alleen kwetsbaarder geworden. Maar op het moment dat je hoort dat de tumor kwaadaardig is, is overleven het belangrijkste.”

De eerste twee jaar is Petra tegen een borstreconstructie. “In het begin was ik echt anti. Ik had me nooit kunnen voorstellen dat ik ooit een afspraak zou maken met een plastisch chirurg. Het voelde haast als een missie, om uit te dragen dat je met één borst nog steeds aantrekkelijk en vrouwelijk kon zijn.” Maar wanneer een vriendin van Petra besluit tot een borstreconstructie, verandert er bij Petra ook iets.

Petra besluit na haar laatste operatie haar leven om te gooien. Ze beëindigt haar relatie en gaat na een tijdje zelfs op zoek naar een nieuwe man via internet-daten. In haar internetoproep schrijft ze: “Ook zeggen ze dat ik niet meteen moet vertellen dat ik kanker heb gehad. Ik drop dat bommetje liever meteen. Ik ga met één borst door het leven.”

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Petra Top is uitgezonden op vrijdag 24 oktober door de KRO. Te gast was Petra Top. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee