Uitzending
De Nieuwe Maan - 2-10-2020

2-10-2020

De Nieuwe Maan

201 x bekeken | 0 reacties
7
Bijna een jaar geleden werd het Nederlands voetbal opgeschrikt met het zoveelste racisme-incident op de voetbalvelden. De reacties vanuit de maatschappij waren niet mals en de KNVB besloot samen met de overheid actie te ondernemen: meer geld om racisme en discriminatie keihard aan te pakken, maar door corona werd het uitgesteld. Te gast: Houssin Bezzai (programmamanager KNVB) en Remco de Jong (voorzitter DWS).

Het aantal daklozen is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Nederland telt zo 40.000 daklozen en dat aantal groeit door de coronacrisis. Er zijn te weinig nachtopvangplekken, zo ook in de gemeente Ede. Daar sloot onlangs een noodopvang onder druk van de protesterende buurtbewoners. Te gast: Guusta van der Zwaart (voorzitter landelijk netwerk MO's) en Ferdi Olde Bijvanck (bewoner Ede).

Nederlandse goochelaars zijn oud en wit. Dat moet anders, volgens Hamza Karimi, beter bekend als 'I am Nape'. Te gast: Hamza Karimi (goochelaar).

De presentatie was in handen van Ajouad El Miloudi. Deze uitzending van het programma De Nieuwe Maan werd uitgezonden op vrijdag 2 oktober door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie