Uitzending
De kunst - Nederlandse singer-songwriters

Nederlandse singer-songwriters

De kunst

18-5-2008

| 1440 x bekeken | 0 reacties
7
Stevie Ann
Stevie Ann begon al op jonge leeftijd met het maken van muziek. Eerst alleen op piano maar later ook op gitaar. Ze heeft al twee solo-albums op haar naam staan en won twee belangrijke prijzen: de Essent Award, een prijs voor jonge en veelbelovende artiesten en de Zilveren Harp.

DaniŽl Lohues
In 1994 richtte DaniŽl Lohues uit Erica de streektaalgroep Skik op. De succesvolle groep won in 1997 de Zilveren Harp. Het trio stond op diverse grote popfestivals als Lowlands, Bospop en Waterpop. De liedjes van Skik zijn geschreven door Lohues. Het nummer Op fietse werd de hoogst genoteerde streektaalhit in de Nederlandstalige Top 100 Aller Tijden. In 2003 trad Lohues met zijn Louisiana Blues Club op tijdens het North Sea Jazz Festival. In 2006 tourde Lohues solo door het land met zijn theatertour Allennig. In 2008 kreeg dit project een vervolg met Allennig II. Lohues schrijft ook een column voor het Dagblad van het Noorden.

Alain Clark
Al op zijn debuutplaat schreef Alain Clark zijn eigen liedjes, toen in het Nederlands. Hij scoorde een hit met Heerlijk. Op zijn tweede, volledig Engelstalige, album Live it out neemt hij als tweede single samen met zijn vader, Dane Clark, het lied Father and friend op. Dit werd afgelopen jaar een grote hit. Als producer werkt hij onder meer voor Ali B en produceerde hij het debuutalbum van Boris. Ook schreef en produceerde hij het novelty bewerkte nummer V*kkenvuller. In 2004 won Alain Clark een Zilveren Harp, ook ontving hij de 3FM Award en zijn plaat werd platina. Deze zomer debuteert hij op North Sea Jazz.

Presentatie: Hans Goedkoop.

Deze uitzending van het programma De kunst met de titel Nederlandse singer-songwriters is uitgezonden op zondag 18 mei door de NPS. Te gast waren Alain Clark, Stevie Ann en DaniŽl Lohues. De presentatie was in handen van Hans Goedkoop.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!