Uitzending
De kunst - 30-3-2008

30-3-2008

De kunst

1130 x bekeken | 0 reacties
6
Oude rocksterren en de muziekfilm met: fotograaf Patricia Steur, filmmaker/muzikant Jan Eilander en zanger Thé Lau. Op dit moment wordt de Nederlandse bioscoop overspoeld door muziekfilms. In de film I'm not there, die op 13 maart in première ging, kruipen acteurs Richard Gere en Cate Blanchett in de huid van Bob Dylan. Aanstaande donderdag volgt de registratie die regisseur/kunstenaar Julian Schnabel maakte van de Berlin-performance van Lou Reed, en de week erna gaat Martin Scorsese's film over The Rolling Stones, Shine a light in première. En dan is er in de Melkweg nog een heel filmprogramma rond Neil Young. Wat is dat toch met al die oude rocksterren op het witte doek? Zijn het pogingen om de legende levend te houden of worden de mythen juist doorgeprikt? En hoe doe je dat? Hierover praten: fotograaf Patricia Steur (haar eerste foto was een portret van Lou Reed), documentairemaker Jan Eilander (Rock-'n-roll Junkie) en Neerlands rocker Thé Lau (voorheen The Scene). Verder een reportage met ex-Rolling Stone Bill Wyman.

Presentatie: Hans Goedkoop.

Deze uitzending van het programma De kunst is uitgezonden op zondag 30 maart door de NPS en de NOT. Te gast waren Thé Lau, Patricia Steur en Jan Eilander. De presentatie was in handen van Hans Goedkoop.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee