Uitzending
De kunst - Hedendaagse fotografie

Hedendaagse fotografie

De kunst

16-3-2008

| 1099 x bekeken | 0 reacties
6
Waarheid en schoonheid, gaat dat samen en hoe dan? En: hoe fotogeniek is ellende en mag het zijn? Over deze en andere vragen buigen zich de volgende gasten: Fotograaf/journalist Kadir van Lohuizen, die net terug is van een bezoek aan Tibet. Hij won de afgelopen jaren verschillende grote fotoprijzen, publiceert in nationale en internationale bladen (The Independent, Newsweek, Time) en geldt als één van de grote Nederlandse fotojournalisten. Fotograaf Sander Veeneman, die de Dagbladgoud Prijs, een publieksprijs voor de beste non-profit reclame won voor zijn fotocampagne om aandacht te vragen voor honger in Afrika. Veeneman is oprichter van de stichting First 8, met zijn reclamefotografie verdient hij geld om deze stichting te ondersteunen. Adriaan Monshouwer, directeur van fotopersbureau Hollandse Hoogte, oud-directeur van het Nederlands Foto Instituut en de Canon Gallery en voorzitter van de jury van de Zilveren Camera. En een reportage met Magnum-fotograaf Steve McCurry, bekend van het beroemde fotoportret van het Afghaanse meisje met de groene ogen.

Presentatie: Hans Goedkoop.

Deze uitzending van het programma De kunst met de titel Hedendaagse fotografie is uitgezonden op zondag 16 maart door de NPS. Te gast was Kadir van Lohuizen. De presentatie was in handen van Hans Goedkoop.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee