Uitzending
De Grote Woonwens - Hoogvliet

Hoogvliet

De Grote Woonwens

18-11-2009

| 1283 x bekeken | 0 reacties
6
Twee stageloopsters hebben een brief geschreven voor hun stagebegeleidster en vriendin Jolande. Al 12 jaar heeft zij een eigen, zelf opgebouwde hondentrimsalon in Hoogvliet. Haar liefde voor de beesten houdt haar op de been, want door haar chronische vermoeidheidsziekte (ME) heeft ze niet de energie die een gezonde vrouw van 37 zou moeten hebben.

Achterstallig onderhoud
Inmiddels is er ernstig achterstallig onderhoud aan het pand. Slechte ventilatie, schimmel, gebarsten en losliggende tegels, kastjes vallen bijna uit elkaar, een deur die niet meer open kan… Ook is er verschillende malen ingebroken, met schade als gevolg. Daarnaast heerst er een pissebeddenplaag waar ze zelf geen oorzaak, laat staan een oplossing voor kan vinden.

Geen energie
Het lukt Jolande met haar vermoeidheidsziekte niet om de zaak zelf aan te pakken. Het kost haar namelijk al energie genoeg de boel draaiende te houden. Daarnaast is ook het financiële plaatje voor haar een probleem. Jolande baalt iedere dag opnieuw als ze haar salon binnenkomt en de gebreken ziet.

‘Nieuwe’ hondentrimsalon
Terwijl Jolande lekker tot rust komt in een hotel, toveren Nicolette en het installatietechnische vakteam de salon om tot een hygiënische, veilige, moderne en opvallende hondentrimsalon. Wegens de inbraken krijgt beveiliging hier ook extra aandacht.

Extra verrassing
Maar: De Grote Woonwens stopt hier nog niet! Aangezien Jolande zoveel last heeft van haar ziekte, komt zij na een dag hard werken helemaal uitgeput thuis. Het is daarom voor haar van groot belang dat ze thuis goed tot rust kan komen. Daarom een extra verrassing, De Grote Woonwens pakt bij Jolande thuis haar badkamer en slaapkamer ook grondig aan!

Deze uitzending van het programma De Grote Woonwens met de titel Hoogvliet is uitgezonden op woensdag 18 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee