Uitzending
De Donderdag Documentaire - Het sneeuwt vrienden

Het sneeuwt vrienden

De Donderdag Documentaire

2-6-2005

| 1400 x bekeken | 0 reacties
6
Documentaire over de Wagenstraat in Den Haag, waar in een veelheid aan culturen en een overdaad aan zorginstellingen mensen het met elkaar moeten zien te redden. De problemen in de straat liegen er niet om, voor de gemeente en de politie is het een noodgebied, ook al zien zij langzaamaan verbetering optreden. Maar de mensen die er wonen en werken hebben hun eigen manieren om het leven er leefbaar te maken. Wat kan vriendschap bijdragen aan de sociale cohesie in zo'n straatgemeenschap? Vriendschap wordt hier niet per se opgevat als een sterke persoonlijke relatie tussen twee mensen, maar meer in de betekenis waarin ook klassieke filosofen als Aristoteles al over haar spraken: vriendschap als betrokkenheid bij de wereld, als uiting van gemeenschapszin.

Deze uitzending van het programma De Donderdag Documentaire met de titel Het sneeuwt vrienden is uitgezonden op donderdag 2 juni door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee