Uitzending
De ConsuMinderman - 7-1-2009

7-1-2009

De ConsuMinderman

897 x bekeken | 0 reacties
6
Consumentenrubriek waarin Sebastiaan en Froukje hedendaags consumenten- en producentengedrag onder de loep nemen en in actie komen voor een groenere wereld. 'Groene' acties worden op poten gezet. De acties richten zich op een verscheidenheid van ecologische thema's en onderwerpen zoals voedselproductie, energiebesparing, alternatief energieverbruik etc. Een groen knelpunt wordt gesignaleerd en uitgediept. Sebastiaan gaat vervolgens op zoek naar mogelijke alternatieven en oplossingen. Door middel van een gerichte actie probeert hij een verandering teweeg te brengen. Een voorbeeld hiervan is het probleem van sluimerverbruik bij elektrische apparaten. Hoe zit dat eigenlijk? Is er sprake van verspilling? Is de schade hiervan voor het milieu werkelijk zo groot of is het een druppel op een gloeiende plaat? Koelingen en verlichting in winkels zijn grote energievreters. En naarmate de apparatuur verouderd, verbruiken ze meer energie. Een koelcel bijvoorbeeld verbruikt per jaar net zoveel energie als 1000 huishoudelijke koelvriescombinaties bij elkaar. Er zijn energiezuinige alternatieven, maar die zijn duur. Froukje en Sebastiaan gaan daarom voor twee kleine ondernemers zoveel mogelijk klanten lokken naar hun winkels. Met de extra omzet van de verkoop gaan deze delicatessenwinkel en bakker nieuwe energiezuinige winkelapparatuur kopen. De eco-aso gaat wildplassen en de ConsuMinderman kijkt of en hoe voorbijgangers reageren. Froukje praat met oud-minister Hedy d'Ancona over haar grootste eco-ergenis.

Presentatie: Sebastiaan Labrie en Froukje Jansen.

Deze uitzending van het programma De ConsuMinderman is uitgezonden op woensdag 7 januari door LLINK. Te gast was Hedy d'Ancona. De presentatie was in handen van Froukje Jansen en Sebastiaan Labrie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee