Uitzending
De bovenkamer - Wat is seks?

Wat is seks?

De bovenkamer

16-12-2009

| 1977 x bekeken | 0 reacties
6
Halfnaakte vrouwen op grote billboards verkopen auto's en bikini's. Het grootste deel van internet bestaat uit porno. We geven bakken met geld uit om er mooi uit te zien. Als je erover nadenkt, lijkt alles om seks te draaien. Waarom?

Hoeveel tijd besteed je wel niet aan denken en praten over liefde, seks en relaties? Had de natuur niet iets makkelijkers voor ons kunnen verzinnen? Wat is eigenlijk het nut van seks?

We zijn op het gebied van seks (bijna) allemaal ervaringsdeskundigen. Maar dat betekent niet dat we alles weten. In deze aflevering van De Bovenkamer praat Jan Jaap van der Wal met Jelle Reumer, bioloog, paleontoloog en directeur van het Natuur Historisch Museum in Rotterdam.

Jelle laat ons zien hoe onlogisch, maar ook hoe logisch seks is. Hij kijkt met ons naar dieren die de hele dag seks hebben en naar dieren die 'het' nooit doen. Hij vertelt waarom vrouwen op macht vallen, waarom seks verkoopt en waarom ook oude mensen het nog doen.

En hoe zit het met de toekomst, komt er een dag waarop we geen seks meer hebben?

Deze uitzending van het programma De bovenkamer met de titel Wat is seks? is uitgezonden op woensdag 16 december door Teleac. De presentatie was in handen van Jan Jaap van der Wal.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie