Uitzending
De bovenkamer - Wat is islam?

Wat is islam?

De bovenkamer

9-12-2009

| 2059 x bekeken | 2 reacties
8
Moderne moslima
Wat is de islam? Wat zijn de vijf pijlers van de islam? Is het een godsdienst of een cultuur? Hoe denken moslims over ons? En heeft de Islam de toekomst? Jan Jaap vraag het aan hoogleraar islam Maurits Berger.

De islam. Iedereen heeft er een mening over. Maar waar is die precies op gebaseerd? Wat weten we nu eigenlijk echt? In deze Bovenkamer stelt Jan Jaap van der Wal prangende vragen over de islam aan hoogleraar Maurits Berger. We krijgen eindelijk antwoord op de meest logische vragen over het geloof. Wat maakt iemand een moslim? Wat staat er in de Koran? Wat schrijft de Sharia precies voor? Een bijles over de gebruiken en voorschriften waar iedere Nederlander van op de hoogte zou moeten zijn.

Uiteraard blijft het niet alleen bij theorie. Jan Jaap en Berger snijden ook de heersende onderbuikgevoelens aan. Ze behandelen grote vragen, als: gaan islam en democratie samen? Waarom gaan het 'Westen' en het 'Oosten' soms zo verkrampt met elkaar om? En is Nederland echt aan het islamitiseren? De basisvragen die iedereen aan een wetenschapper zou moeten stellen.

Deze uitzending van het programma De bovenkamer met de titel Wat is islam? is uitgezonden op woensdag 9 december door Teleac. De presentatie was in handen van Jan Jaap van der Wal.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie