Uitzending
De Arabische Storm - Verdwenen zonen

Verdwenen zonen

De Arabische Storm

27-1-2016

| 1713 x bekeken | 0 reacties
8
Vijf jaar na de Arabische Lente onderzoekt journalist Sinan Can hoe de revolutie van hoop tot chaos en strijd heeft geleid. De zelfontbranding van Mohammed Bouazizi zet een Arabische revolutie in gang. Als dictator Ben Ali in 2011 TunesiŽ ontvlucht, krijgt een prille democratie de kans. Maar voor de jongeren in het arme zuiden van het land verandert er weinig. Ondanks hun goede opleidingen is er nauwelijks werk te vinden. Veel van hen kiezen ervoor om weg te gaan en de uitzichtloosheid achter zich te laten. Ze proberen Europa te bereiken of ze raken in de greep van ronselaars. TunesiŽ is de grootste buitenlandse leverancier van strijders in LibiŽ en SyriŽ. In het spoor van ťťn van hen volgt Sinan Can de Jihadroute naar LibiŽ, waar door de instroom van strijders het conflict verder is ontspoord.

De presentatie was in handen van Sinan Can. Deze uitzending van het programma De Arabische Storm met de titel Verdwenen zonen werd uitgezonden op woensdag 27 januari door BNN.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee