Uitzending
De Arabische Storm - Het gezicht van de strijd

Het gezicht van de strijd

De Arabische Storm

10-2-2016

| 1462 x bekeken | 0 reacties
8
Vijf jaar na de Arabische Lente onderzoekt journalist Sinan Can hoe de revolutie van hoop tot chaos en strijd heeft geleid. De demonstraties voor meer vrijheid worden in SyriŽ aan het begin van de revolutie hardhandig neergeslagen door het bewind van president Al-Assad. In 2013 wordt zelfs gifgas gebruikt tegen de eigen bevolking. De strijd die ontstaat trekt talloze Jihadistische groeperingen aan zoals IS. De revolutie is een bloedige oorlog geworden tussen moslims onderling, tussen gelovigen en niet-gelovigen, tussen verschillende sektarische en etnische groeperingen. Na aanslagen in Paris, Libanon en Egypte grijpen ook de grote mogendheden in. Om na te gaan waar de strijd nu over gaat zoekt Sinan Can de verschillende groeperingen op die in SyriŽ vechten. Uiteindelijk komt hij in Kirkuk (Irak) oog in oog te staan met gevangen IS-strijders.

De presentatie was in handen van Sinan Can. Deze uitzending van het programma De Arabische Storm met de titel Het gezicht van de strijd werd uitgezonden op woensdag 10 februari door BNN.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee