Uitzending
De Arabische Storm - Geloof in geweld

Geloof in geweld

De Arabische Storm

9-8-2016

| 922 x bekeken | 0 reacties
8
Vijf jaar na de Arabische Lente onderzoekt journalist Sinan Can hoe de revolutie van hoop tot chaos en strijd heeft geleid. Veel van de hoofdrolspelers van de opstanden op het Tahirplein staan in de schaduw van de huidige machthebbers. Na de vrije verkiezingen in Egypte komen de Moslimbroeders aan de macht, maar na amper een jaar worden ze hardhandig door het leger afgezet en tot terroristische organisatie verklaard. Sinan Can onderzoekt waar het geloof in geweld vandaan komt en spreekt hierover met geestelijken van de leidende Al-Azhar moskee. Bovendien weet hij, ondanks het verbod, contact te leggen met leden van de Moslimbroederschap. Om na te gaan hoezeer religieuze ideeŽn uit Egypte IS hebben beÔnvloed, reist hij af naar de frontlinie in SyriŽ, waar volgens IS de strijd om het ware geloof wordt uitgevochten.

De presentatie was in handen van Sinan Can. Deze uitzending van het programma De Arabische Storm met de titel Geloof in geweld werd uitgezonden op dinsdag 9 augustus door BNN.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee