De aardappeleter wil minder moeite, minder geld en minder tijd besteden aan een maaltijd. Vandaar: couscoussalade. Kokend water over de korrels, met een fetablokje, olijf en gesneden tomaat. De aardappeleter wil minder moeite, minder geld en minder tijd besteden aan een maaltijd. Vandaar: couscoussalade. Kokend water over de korrels, je roert er een fetablokje, olijf en gesneden tomaat door. Klaar is Kees. Blaadje munt! Joris Vermeer, aardappeleter van dienst, gaat naar de Marokkaanse woestijn om erachter te komen dat onze favoriete salade daar helemaal niet bestaat. Hij volgt het spoor van de kamelenkaravaan en eindigt in een kasteel van modder. Joris eet couscous zoals hij het nog nooit at. En ontdekt dat de geschiedenis moet worden herschreven. Want de Italianen, die zo dik doen over pasta, hebben het gewoon gestolen van de Marokkanen.
Deze uitzending van het programma De Aardappeleters met de titel Couscous werd uitgezonden op woensdag 11 januari door de
NTR.