Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de...
Bekijk uitzending
Couscous is over de hele wereld bekend als hét gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet...
Bekijk uitzending
Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit koningsgerecht , dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstje...
Bekijk uitzending
Harira is een hartige, krachtige groentensoep die tijdens de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen, net als in het land Marokko zelf. Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida...
Bekijk uitzending
Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Voor het vinden van de antwoorden op hun vragen reizen ze...
Bekijk uitzending
Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida maken een reis langs mensen die hun Marokkaanse droom op geheel eigen wijze (proberen te) realiseren. Dromen als voedsel. Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001...
Bekijk uitzending
Tot op de dag van vandaag maken veel Marokkanen hun eigen brood. Brood wordt met meer respect behandeld dan ieder ander voedsel en is zelfs heilig geworden. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood...
Bekijk uitzending
Het maken van een traditionele couscous vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje geduld van drie generaties vrouwen. Couscous is over de hele wereld bekend als...
Bekijk uitzending
Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. In het gerecht proef je Andalusisiche en Joodse invloeden en komt het Marokkaanse noorden en zuiden samen. Culinair reisprogramma. Bastilla is het...
Bekijk uitzending
Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentesoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als in het land Marokko zelf. De presentatie was...
Bekijk uitzending
Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan....
Bekijk uitzending
Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida maken in deze laatste aflevering een reis langs mensen die hun Marokkaanse droom op geheel eigen wijze (proberen te) realiseren. Dromen als voedsel. Culinair reisprogramma....
Bekijk uitzending
Culinair reisprogramma. Tot op de dag van vandaag maken veel Marokkanen hun eigen brood. Brood wordt met meer respect behandeld dan ieder ander voedsel en is zelfs heilig geworden. Culinair reisprogramma. In Marokko is...
Bekijk uitzending
Culinair reisprogramma. Het maken van een traditionele couscous vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje geduld van drie generaties vrouwen. Culinair...
Bekijk uitzending
Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. In het gerecht proef je Andalusisiche en joodse invloeden en komt het Marokkaanse noorden en zuiden samen. Culinair...
Bekijk uitzending
Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentensoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als het land Marokko zelf. Aflevering over...
Bekijk uitzending
Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Voor het vinden van de antwoorden op hun vragen reizen ze...
Bekijk uitzending