Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. In het gerecht proef je Andalusisiche en Joodse invloeden en komt het Marokkaanse noorden en zuiden samen. Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstje van filodeeg. Het maken van een goede Bastilla is niet eenvoudig. Abdelkader en Saida gaan voor een masterclass naar de Marokkaanse MasterChef Moha. Van hem leren ze dat de Marokkaanse keuken een plek is waar hartig en zoet met elkaar worden gecombineerd. In de Bastilla proef je de Andalusische en Joodse invloeden, want in het gerecht komen het Marokkaanse noorden en zuiden samen. De Benali's reizen van het uiterste noorden, waar in Tanger nog steeds veel Andalusische muziek gemaakt wordt, naar het uiterste zuiden waar de amandelbomen groeien.
De presentatie was in handen van
Abdelkader Benali. Deze uitzending van het programma Chez Benali met de titel Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven! werd uitgezonden op dinsdag 11 juli door de KRO.