Uitzending
Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Chez Benali

1-11-2019

| 316 x bekeken | 0 reacties
7
Harira is een hartige, krachtige groentensoep die tijdens de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen, net als in het land Marokko zelf. Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida bezoeken Tanger, Tetouan, Chefchaouen, Fez, Rabat en Marrakesh. In Rabat gaan ze naar de Oudaya om daar de Andalusische versie van harira te proeven. Om een goede harira te maken heb je smen (geklaarde boter) en ras al hanout (een kruidenmengsel) nodig. Beide ingrediŽnten zijn echt handwerk. Niemand weet precies hoeveel je ervan nodig hebt en wat de juiste hoeveelheden zijn. De Benali's willen graag weten hoe smen gemaakt wordt en daarvoor gaan ze naar Fez, de culinaire hoofdstad van Marokko. Voor de kruiden die je kunt vinden in ras al hanout gaan ze naar het zuiden, naar Marrakesh. Daar woont de Amerikaanse herbalist Gary Martin, die zich inzet voor het behoud van de Marokkaanse kruiden.

De presentatie was in handen van Abdelkader Benali. Deze uitzending van het programma Chez Benali met de titel Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna werd uitgezonden op vrijdag 1 november door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee