Uitzending
Buitenhof - Patrick Cammaert, Wim Kuijken

Patrick Cammaert, Wim Kuijken

Buitenhof

16-6-2019

| 714 x bekeken | 0 reacties
5
Generaal-majoor Patrick Cammaert was jarenlang de hoogste militair binnen de VN
Hij leidde militaire missies onder de VN-vlag in Cambodja, Bosnië en Congo. Inmiddels is hij al een jaar of tien uit actieve dienst, maar nog altijd wordt hij door de VN ingeschakeld als vredesstichter. Over hem verscheen onlangs het boek 'Kijk niet weg'. In Buitenhof blikt hij terug op een veelbewogen loopbaan.

Gemeenten kampen met miljoenentekorten door de decentralisatie
De Belastingdienst ligt na jaren van reorganiseren nog altijd op zijn gat. En dan moet de allergrootste uitdaging, de energietransitie, nog komen. Hoe kan het dat de Nederlandse overheid grote bestuurlijke projecten zo in de soep laat lopen? En wat moeten we leren voor de toekomst? In Buitenhof een gesprek tussen Wim Kuijken, oud-topambtenaar op Binnenlandse Zaken en tot vorig jaar Deltacommissaris, en Klaartje Peters, bijzonder hoogleraar en onderzoeker aan Maastricht University.

In deze uitzending van Buitenhof waren Patrick Cammaert en Wim Kuijken te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Diana Matroos en Jort Kelder. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Patrick Cammaert, Wim Kuijken werd uitgezonden op zondag 16 juni door de VPRO en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!