Uitzending
Buitenhof - Midwinteroverleg & de Nederlandse Vrouw

Midwinteroverleg & de Nederlandse Vrouw

Buitenhof

23-12-2012

| 1065 x bekeken | 0 reacties
5
Het Buitenhof Midwinteroverleg
Hoe komt Nederland uit de economische crisis? En hoe regelen we dat op een voor alle generaties eerlijke manier? Deze week vond er overleg plaats tussen de regering en de sociale partners. Maar de jongeren zijn boos, want zij zaten weer niet aan tafel. En zij vrezen in economisch barre tijden de rekening te moeten betalen. Daarom in Buitenhof een eigen ‘Winteroverleg’, 30 jaar na het beroemde Akkoord van Wassenaar. Met Dennis Wiersma van FNV Jong en IJmert Muilwijk van CNVjongeren, oud premier Ruud Lubbers en VVD-erelid Hans Wiegel.

De drijfveer van de vrouw
Voor Nederlandse vrouwen met een kleine deeltijdbaan dreigt een armoedeval. Die waarschuwing uitte de OESO deze week. Margriet van der Linden, hoofdredacteur van OPZIJ gaat op zoek naar de oorzaak en geeft antwoord op de vraag hoe vrouwen geprikkeld kunnen worden langer te werken.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Midwinteroverleg & de Nederlandse Vrouw is uitgezonden op zondag 23 december door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Hans Wiegel, Margriet van der Linden en Ruud Lubbers.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie