Uitzending
Buitenhof - De Nationale Politie & Neerlands Jubileum

De Nationale Politie & Neerlands Jubileum

Buitenhof

6-1-2013

| 916 x bekeken | 0 reacties
3
Gerard Bouman
Hij moet leiding geven aan de grootste reorganisatie voor de politie ooit. Op 1 januari 2013 zijn de 25 regionale korpsen en het Korps Landelijke Politiediensten opgegaan in één korps: de Nationale Politie.. Aan het hoofd staat Gerard Bouman, ooit begonnen als agent op de Coolsingel in Rotterdam. Zijn ambities zijn hoog: de burger beter informeren, alerter reageren en Nederland veiliger maken. Een gesprek over polderen, idealen en draagvlak.

200 jaar Koninkrijk der Nederlanden
In de allereerste uitzending van 2013 staat Buitenhof stil bij een bijzonder jaar: het 200 jarig bestaan van ons Koninkrijk. Maar wat gaan wij precies vieren en wat is de betekenis nog van die historische landing in 1813 van Willem I op het strand van Scheveningen? En de vraag ligt op tafel of er spoedig een troonswisseling komt, want er lijkt geen moment denkbaar met meer symboliek dan dit 200-jarig jubileum. Een discussie met schrijfster Nelleke Noordervliet, historicus Niek van Sas en Justine Marcella van het tijdschrift ‘Vorsten Royale’.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel De Nationale Politie & Neerlands Jubileum is uitgezonden op zondag 6 januari door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Justine Marcella en Nelleke Noordervliet.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie