Uitzending
Buitenhof - Frits Bolkestein & De gepasseerde Europeaan

Frits Bolkestein & De gepasseerde Europeaan

Buitenhof

13-1-2013

| 1207 x bekeken | 0 reacties
6
De memoires van Frits Bolkestein
Het is komende woensdag precies 35 jaar geleden dat Frits Bolkestein zijn politieke loopbaan begon. Op 16 januari 1978 werd hij lid van de Tweede Kamerfractie voor de VVD.
De vrije geest van het Nederlandse liberalisme gaat de komende tijd zijn memoires publiceren. Enkele van de vele hoogte en dieptepunten uit zijn politieke leven passeren in Buitenhof de revue. Ook geeft hij zijn visie op een aantal hedendaagse ontwikkelingen in de vaderlandse politiek.

Europeanen buitenspel
Staat de EU door de economische crisis aan de vooravond van een verloren decennium? De werkloosheid stijgt zorgwekkend en de sociale ongelijkheid neemt verder toe, stelt de Europese Commissie zelf. In Duitsland klinkt de roep om een radicaal andere aanpak: is het niet de hoogste tijd voor een nieuw Marshall Plan voor Europa? Daarover aan tafel in Buitenhof: Alexander Rinnooy Kan (oud-voorzitter van de SER), Koos Richelle D-G Sociale Zaken Europese Commissie) en Frank Vandenbroucke (minister van Staat in Belgie ).

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Frits Bolkestein & De gepasseerde Europeaan is uitgezonden op zondag 13 januari door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Alexander Rinnooy Kan en Frits Bolkestein.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie