Uitzending
Buitenhof - 26-2-2012

26-2-2012

Buitenhof

1247 x bekeken | 0 reacties
6
Onze Huizen
De woningmarkt moet drastisch worden hervormd, inclusief de aftrek van hypotheekrente. Dat schrijven 22 topeconomen in een manifest. Hoe ziet die markt er dan idealiter uit? Welke rol speelt de overheid? En waardoor worden hervormingen belemmerd? Een debat tussen Sybilla Dekker (VVD), oud-minister van Volkshuisvesting, Adri Duivesteijn (PvdA), wethouder in Almere, en Dirk Brounen, hoogleraar vastgoedeconomie.

Onze Leerlingen
Op 6 maart staken leraren. Ze zijn boos, onder andere over de plannen voor het Passend Onderwijs. Daarbij gaat het om een hervorming: gewone scholen worden verantwoordelijk voor aangepast onderwijs voor ieder kind. Dus ook voor zorgleerlingen, dat zijn bijvoorbeeld kinderen met gedragsstoornissen of een handicap.
Op het Passend Onderwijs wordt ook 300 miljoen euro bezuinigd: het 'rugzakje', de leerling gebonden financiering, wordt afgeschaft en van de ambulante begeleiding voor zorgkinderen blijft weinig over. Wat betekent dat voor leerlingen en leraren in de klas? En voor ouders?
Een discussie met mensen uit de praktijk: Tim Bartlema (onderwijzer), Sandra Koot (onderwijsadviseur en -coach) en Marleen van Aalten (ambulant begeleider).

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 26 februari door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Adri Duivesteijn en Sybilla Dekker.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie