Uitzending
Buitenhof - Griekenland, de ZZP'er & Onze Vis

Griekenland, de ZZP'er & Onze Vis

Buitenhof

12-2-2012

| 1328 x bekeken | 0 reacties
7
De Griekse tragedie
Griekenland staat aan de rand van een faillissement en verwijdering uit de EU is niet langer onbespreekbaar. Hoe kan het dat het ondenkbare geleidelijk werkelijkheid werd? Een debat met Thanasis Apostolou, oud Kamerlid van de PvdA en net terug uit zijn vaderland, Mark Harbers, Kamerlid voor de VVD en financieel geograaf Ewald Engelen.

De ZZP'er
Zijn zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) de dagloners van onze tijd? En dreigt er een nieuwe tweedeling in de verzorgingsstaat? Een gesprek met Esther Mirjam Sent, hoogleraar economische theorie Nijmegen en Eerste Kamerlid voor de PvdA en Jerry Helmers van het ZZP-netwerk Nederland.

Wordt de vis te duur betaald?
Door overbevissing in de Stille Zuidzee dreigt de horsmakreel uit te sterven, stellen Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds. Nederlandse reders halen met enorme varende fabrieken miljoenen kilo’s op in hun netten.Te gast in Buitenhof is Gerard van Balsfoort, voorzitter van de PFA (Palegic Freezer Trawler Association).

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Griekenland, de ZZP'er & Onze Vis is uitgezonden op zondag 12 februari door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Thanasis Apostolou, Mark Harbers en Ewald Engelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie