Uitzending
AVRO's Kunstuur - 31-1-2016

31-1-2016

AVRO's Kunstuur

1041 x bekeken | 0 reacties
6
Kunstuur in de klas is een nieuw programma over kunst speciaal voor het voortgezet onderwijs. Het programma werd gelanceerd op ARTtube.nl en Schooltv.nl.

In deze samenwerking tussen NTR Schooltv en ARTtube worden leerlingen wegwijs gemaakt in de kunstwereld. In een twaalftal korte video’s licht AVROTROS’ Kunstuur presentator Lucas De Man verschillende hoogtepunten uit de beeldende kunst, design, mode, fotografie en architectuur uit.

NTR Schooltv en ARTtube dragen met deze nieuwe serie bij aan een grote wens vanuit het onderwijs: het maken van een toegankelijke, visuele content die aansluit bij het curriculum en van de leerlingen. Aan de hand van vijf thema’s licht Kunstuur in de klas het kunstenaarschap en kunstbegrippen toe. Deze onderwerpen sluiten aan bij de actuele thema’s van de eindexamens voor kunst- en cultuurvakken: Beweging (VMBO), Engagement (VWO), Schoonheid (HAVO), Massacultuur en Cultuur van het Moderne (Kunst Algemeen, HAVO/VWO). Bij iedere video is een korte lesbrief beschikbaar met kijktips en verdiepingsvragen.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur werd uitgezonden op zondag 31 januari door AVROTROS en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie