Uitzending
AVRO's Kunstuur - Joris Laarman - ontwerper van de toekomst

Joris Laarman - ontwerper van de toekomst

AVRO's Kunstuur

24-1-2016

| 1882 x bekeken | 0 reacties
5
Een metalen brug uit de 3D printer? Een lamp met het lichtgevende gen van een vuurvliegje? Designer Joris Laarman draait er zijn hand niet voor om. Kunstuur presentator Lucas De Man bezoekt de maar liefst zeven zalen tellende overzichtstentoonstelling in het Groninger Museum met het werk van deze visionaire wereldster. Al bij zijn afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven gooide Laarman hoge ogen met zijn bijzondere rococo verwarming. Inmiddels is zijn beroemde Bone Chair, gebaseerd op de groei van botten, opgenomen in de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam. Maar ook het MoMA, Victoria en Albert Museum en het Centre Pompidou willen zijn werk graag hebben.

Laarman is een ontwerper die naar de toekomst kijkt, hij combineert esthetiek met high tech. In zijn atelier experimenteert hij vooral met 3D printing op de grens van wat technisch mogelijk is. In eerste instantie “voor de lol, maar daarna kan het leiden tot een nieuw prototype, en dat kan weer leiden tot veel grotere dingen”. Zo ontwikkelde hij een techniek om metaal te printen. In deze special laat Joris Laarman in zijn werkplaats zien hoe dat eruit ziet.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur met de titel Joris Laarman - ontwerper van de toekomst werd uitgezonden op zondag 24 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie