Uitzending
Altijd Wat - 17-12-2010

17-12-2010

Altijd Wat

3171 x bekeken | 0 reacties
7
Jan Siebelink, Frans Thomťse, Rosita Steenbeek en Antoine Bodar zijn op uitnodiging van United Civilians for Peace op bezoek in IsraŽl en de Palestijnse gebieden. Ze bezoeken onder meer Bethlehem, de muur, Hebron en spreken met kolonisten, maar ook met Palestijnen. Een videodagboek laat zien hoe naarmate de reis vordert de schrijvers steeds kritischer worden op de politiek van IsraŽl. Ze zijn geschokt over hoe het Bijbelse volk de Palestijnen behandelt.

In Feit of Fictie: koken met een pakje. Is zelfgemaakt echt lekkerder, en is de makkelijke weg - koken met een pakje - echt viezer en fouter? Naar aanleiding van een column van Rosanne Hertzberger in NRC Handelsblad, waarin ze schrijft dat koken een tijdverspillende bezigheid is en een magnetronmaaltijd best gezond is, onderzoekt Bastiaan Hetebrij hoe fout koken met pakjes eigenlijk is.

Verder: een historisch overzicht van dertig jaar kersttoespraken van koningin Beatrix en een gesprek met minister Gerd Leers (asielzaken en immigratie) over zijn missie en zijn geloofwaardigheid.

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op vrijdag 17 december door de NCRV. Te gast waren Gerd Leers, Jan Siebelink, Frans Thomťse, Rosita Steenbeek, Antoine Bodar en Herman Vuijsje. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie