Uitzending
Altijd Wat - 4-2-2011

4-2-2011

Altijd Wat

1101 x bekeken | 0 reacties
6
Een gesprek met acteur Sabri Saad el Hamus (onder meer NCRV's Levenslied). Hamus werd in 1957 geboren in Caro, maar verliet op 21-jarige leeftijd het land. 'Mijn liefde voor Egypte is groter geworden door weg te gaan. Ik voel me nu op veilige afstand ontzettend betrokken.' In zijn studententijd demonstreerde Hamus tegen de toenmalige Egyptische president, Anwar Sadat. Hoe was dat?

Limburg: Polen zijn van harte welkom! Poolse werknemers in Nederland hebben de laatste jaren een slecht imago gekregen. Ze worden afgeschilderd als een 'tsunami' van dronken immigranten die onze baantjes inpikken. In Limburg zijn de mensen gewend aan Polen. Ze werkten er in de steenkolenmijnen. Maar ook nu nog is de provincie een werkplek voor veel Polen. En burgemeester hoopt zelfs dat er mr komen. Op die manier kan de leegloop worden tegengegaan.

Schrijfster Naema Tahir schuift aan als opiniemaker. Zij geeft haar visie op de reportages en onderwerpen.

Exclusief: 'Winterdip'

Aanstelleritis of Aandoening? Het is weer langzaam wat lichter aan het worden, maar in de donkere tijd die de winter is, krijgen veel mensen last van neerslachtigheid. Niet gek dat de term 'winterdip' het licht zag. Maar praten we onszelf dit niet gewoon aan? Ronald Sistermans zocht het uit.

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op vrijdag 4 februari door de NCRV. Te gast waren Naema Tahir en Sabri Saad el Hamus. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie