Uitzending
Altijd Wat - 3-12-2010

3-12-2010

Altijd Wat

1563 x bekeken | 0 reacties
6
Een reportage met Ruud Smeehuijzen, vader van de in 2007 in Uruzgan omgekomen soldaat Timo Smeehuijzen. Met hem bezoekt Altijd Wat de tentoonstelling Bedrooms of the Fallen in het Nederlands Uitvaart Museum in Amsterdam, waar een grote foto van de slaapkamer van Timo hangt. Over rouw, herinneren en de zin van de Nederlandse missie in Afghanistan, die nu is gestopt.

In de rubriek Feit of Fictie: het winterweer. De weerkundigen van Meteo Consult voorspellen dat het net zo'n strenge winter wordt als vorig jaar, maar het KNMI waagt zich niet aan een langetermijnvoorspelling. Valt het weer wel te voorspellen voor de lange termijn (langer dan drie maanden)?

Verder: de Altijd Wat Wijzer over Sinterklaas en de commercie; A.L. Snijders, de winnaar van de Constantijn Huygensprijs en bedenker van de ZKV's (Zeer Korte Verhalen); en fotograaf Anais Lopez, die werkt aan een boek over de 84-jarige schilder Anton Martineau.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op vrijdag 3 december door de NCRV. Te gast waren Peter Muller en Stine Jensen. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Frank du Mosch.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie