Uitzending
Adieu God - Boris van der Ham

Boris van der Ham

Adieu God

12-5-2013

| 984 x bekeken | 0 reacties
5
Boris van der Ham, voormalig D66-politicus en nu voorzitter van het Humanistisch Verbond, groeide op in de Remonstrantse kerk. Als achtjarig jongetje bezocht hij een christelijk kamp waar het geloof hem diep raakte.

Boris vertelde dit niet aan zijn ouders, maar vanaf dat moment bad hij elke avond.

Op de middelbare school ontstaat geloofstwijfel als Boris de film Jesus Christ Superstar ziet. ‘Plotseling realiseerde ik me dat Jezus een normale man was die bijzondere dingen heeft gedaan. Dat veranderde mijn beeld van God en het geloof.’

Ondanks ingrijpende gebeurtenissen in zijn leven, zoals de scheiding van zijn ouders en het vroege overlijden van hen beiden, heeft Boris nooit meer de behoefte gehad om zich opnieuw in het geloof te verdiepen. Hij ging voor D66 juist de barricaden op om privileges van gelovigen ter discussie te stellen. Tijs van den Brink is benieuwd waar deze drive vandaan komt.

Deze uitzending van het programma Adieu God met de titel Boris van der Ham is uitgezonden op zondag 12 mei door de EO. Te gast was Boris van der Ham. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie