Uitzending
Willem Wever - 9-11-2008

9-11-2008

Willem Wever

1656 x bekeken | 0 reacties
4
Animatiefilm
Ben jij ook zo benieuwd hoe ze nu animatiefilms maken? Hoe ze die pooppetjes van klei laten bewegen? Ewout en Loeke gaan onder leiding van Patrick Raats aan de slag met als resultaat een kort filmpje met de Willem Wever Kever in de hoofdrol.

Over land en over zee
Kenny heeft de volgende vraag: Hoe werkt een hovercraft? Een hovercraft kan zich over land en op zee verplaatsen. Hoe kan dat? Ewout en Kenny gaan naar Vlissingen naar schipper Jaap die hen alles vertelt over de hovercraft.

Watersnoodramp 1953
In samenwerking met Stichting Anno is deze geschiedenisvraag beantwoord. H.O.T. (Historisch Onderzoeks Team) doet onderzoek voor Willem Wever en komt met verrassende resultaten. De leider van H.O.T. is Raymi Sambo. Raymi gaat naar het jaar 1953, het jaar van de Watersnoodramp: 1 van de grootste natuurrampen van de afgelopen eeuwen. Door de storm met orkaankracht die toen woedde kwamen Zeeland, West-Brabant en een gedeelte van Zuid-Holland onder water te staan. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?.'

Deze uitzending van het programma Willem Wever is uitgezonden op zondag 9 november door de NCRV. De presentatie was in handen van Ewout Genemans en Raymi Sambo.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie