Uitzending
Willem Wever - 2-11-2008

2-11-2008

Willem Wever

913 x bekeken | 0 reacties
6
Baantjer in Willem Wever?!
Gijs heeft de volgende vraag: Hoe kun je op de plaats van een misdrijf zien wat er is gebeurd?
Ewout en Gijs komen bij een huis waar een misdrijf is gepleegd en ze moeten uitzoeken wat er is gebeurd. Ze onderzoeken alle sporen die de criminelen hebben achtergelaten. Spannend!

Hmmm...lekker kaas!?
Joshua heeft een vraag: Hoe komen de gaten in de kaas? Ewout neemt Joshua mee naar een kaasboerderij. Boer Gert laat zien hoe kaas gemaakt wordt en hoe de gaten erin komen. Maar of je daarna kaas nog heel lekker vindt? Joshua heeft er geen last van, hij neemt nog een lekker plakje jong belegen!

H.O.T. op Curaçao
In samenwerking metStichting Anno is deze geschiedenisvraag beantwoord. H.O.T. (Historisch Onderzoeks Team) doet onderzoek voor Willem Wever en komt met verrassende resultaten. De leider van H.O.T. is Raymi Sambo. Deze week gaat Raymi naar Curaçao. In 1634 veroverden de Hollanders dit eiland en sindsdien hoort het bij Nederland. Ze maakten van het eiland een handelspost, ze verhandelden slaven! Maar op een dag kwamen de slaven onder leiding van Tula in opstand.

Deze uitzending van het programma Willem Wever is uitgezonden op zondag 2 november door de NCRV. De presentatie was in handen van Ewout Genemans en Raymi Sambo.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie