Uitzending
Willem Wever - 24-2-2010

24-2-2010

Willem Wever

1103 x bekeken | 0 reacties
7
Verrassend vraag- en antwoordmagazine. -Sjoerd heeft gehoord dat er steeds minder vis in de Noordzee zit en dat de visstand in de gaten gehouden moet worden. Maar hoe worden de vissen in de zee geteld? Voor het antwoord op zijn vraag gaan Sjoerd en Ewout naar Ingeborg de Boois van IMARES. IMARES is een onderzoeksinstituut dat o.a. onderzoek doet naar de visstand. Zij laten speciaal voor Willem Wever een grote boot uitvaren en Sjoerd en Ewout mogen meehelpen vissen vangen en tellen op de Noordzee. -Hoe zit dat? Professor Amito en Ewout overvallen de klas van juf Cynthia van Montessorischool Het Mosaiek in Maarssen. Professor Amito doet een aantal spannende proefjes met een magnetron die de kinderen absoluut niet thuis mogen doen. -Pien wil weten waarom de rode loper rood is. Ze is gek op premières waar de sterren altijd over een rode loper lopen. Ewout neem Pien mee naar Filmtheater Tuschinski in Amsterdam, daar is de première van de nieuwe film van het Huis Anubis. Pien vraagt aan verschillende BN-ers of zij weten waarom de rode loper rood is maar niemand kent het antwoord, behalve Peter van der Vorst, de royaltyverslaggever. Hij komt met het antwoord. -Het Willem Wever Debat. In het Willem Wever Debat gaan kinderen van 12/13 jaar met elkaar in discussie over actuele onderwerpen. In deze aflevering is de stelling: Het is de schuld van ouders dat kinderen te dik zijn Joy, Luna, Abe, Liam, Lynn en Souhaila gaan hierover met elkaar in een stevig debat. Na het debat kiezen het publiek in de studio en de kijkers op de website de beste debater. Wie van de kinderen heeft het beste zijn of haar standpunten naar voren gebracht en het beste geluisterd naar de andere standpunten en daarop gereageerd. Degene die de meeste debatten heeft gewonnen gaat in het laatste debat in deze serie in discussie met een bekende politicus.

Deze uitzending van het programma Willem Wever is uitgezonden op woensdag 24 februari door de NCRV. Te gast was Peter van der Vorst. De presentatie was in handen van Ewout Genemans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee