Programma
Wetenschap om op te vreten

Wetenschap om op te vreten

6
Wetenschappelijk programma bij de NTR over eten. Met een unieke wetenschappelijke blik probeert het programma allerlei inzichten te geven over onze voeding. Het programma geeft zo inzicht in chemische processen die een rol spelen bij de bereiding van ons eten? En gaat in op wat is smaak nou precies is. Ook is er aandacht voor de rol van onze hersenen bij eten en smaak.
  • Wetenschap om op te vreten

    1121 x bekeken | 21-11-2018
    Wetenschap om op te vreten - Voedsel voor het brein
    6
    Ons brein is ons gulzigste orgaan. Het beïnvloedt wat we eten door het opwekken van verlangen naar voedsel als vetten, het energierijkste voedsel dat er is. Soms worden onze verlangens bijna een verslaving, zoals... Bekijk uitzending
  • Wetenschap om op te vreten

    882 x bekeken | 20-11-2018
    Wetenschap om op te vreten - Een kwestie van smaak
    6
    Deze aflevering verkent de geuren en smaken waar we van genieten in ons voedsel. Van sappige aardbeien die ons voor de gek houden, zodat we denken dat ze zoeter zijn dan ze echt zijn, tot het lekkerste Franse zeezout,... Bekijk uitzending
  • Wetenschap om op te vreten

    1112 x bekeken | 19-11-2018
    Wetenschap om op te vreten - Je bent wat je eet
    6
    Het is het eerste dat we tot ons nemen: moedermelk. Moedermelk bevat alles wat een baby nodig heeft: vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. De rest van ons leven blijven we in ons voedsel zoeken naar dezelfde... Bekijk uitzending
  • Wetenschap om op te vreten

    1203 x bekeken | 22-9-2017
    Wetenschap om op te vreten - Voedsel voor het brein
    5
    Ons brein is ons gulzigste orgaan. Het beïnvloedt wat we eten door het opwekken van verlangen naar voedsel als vetten, het energierijkste voedsel dat er is. Soms worden onze verlangens bijna een verslaving, zoals... Bekijk uitzending
  • Wetenschap om op te vreten

    1057 x bekeken | 15-9-2017
    Wetenschap om op te vreten - Een kwestie van smaak
    3
    Deze aflevering verkent de geuren en smaken waar we in ons voedsel van genieten. Van sappige aardbeien die ons voor de gek houden, zodat we denken dat ze zoeter zijn dan ze echt zijn, tot het lekkerste Franse zeezout,... Bekijk uitzending
  • Wetenschap om op te vreten

    1446 x bekeken | 8-9-2017
    Wetenschap om op te vreten - Je bent wat je eet
    5
    In deze uitzending gaat het over moedermelk, zuurdesembrood, rijst en paddenstoelen. Het is het eerste dat we tot ons nemen: moedermelk. Moedermelk bevat alles wat een baby nodig heeft: vetten, koolhydraten, vitaminen... Bekijk uitzending
Over dit programma