Uitzending
Wetenschap om op te vreten - Je bent wat je eet

Je bent wat je eet

Wetenschap om op te vreten

8-9-2017

| 914 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending gaat het over moedermelk, zuurdesembrood, rijst en paddenstoelen. Het is het eerste dat we tot ons nemen: moedermelk. Moedermelk bevat alles wat een baby nodig heeft: vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. De rest van ons leven blijven we in ons voedsel zoeken naar dezelfde elementen, maar dan samengesteld uit een ruim assortiment lekkernijen. In San Francisco zien we waarom zuurdesembrood zo goed voor ons is, in de Filippijnen komen we te weten hoe een rivieronkruid - rijst - zo'n heerlijk hoofdbestanddeel van ons voedsel geworden is, en in Bulgarije blijkt waarom het goed kan zijn om paddenstoelen te laten zonnebaden.

Deze uitzending van het programma Wetenschap om op te vreten met de titel Je bent wat je eet werd uitgezonden op vrijdag 8 september door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie