Uitzending
We zijn er bijna - Gallipoli

Gallipoli

We zijn er bijna

16-5-2019

| 743 x bekeken | 0 reacties
6
De typische pasta van deze streek is Orecchiette, die de vrouwen van Bari volgens traditie buiten op straat maken. Vliegensvlug maken ze kleine oorschelpjes van de slierten pasta.

De deelnemers bezoeken de Sint Nicolaas Basiliek. Hier liggen de relieken van Sint Nicolaas. Zijn graf wordt door duizenden bedevaartgangers van verschillende religies bezocht. Sint Nicolaas is niet alleen voor Rooms-Katholieken, maar ook voor Orthodox-gelovigen een beschermheilige.

Dan volgt een een reisdag. De groep trekt weer verder en reist van Monopoli nog zuidelijker de hak van de laars in, naar Gallipoli. De hak van de laars staat bekend om de eeuwenoude olijfgaarden, maar die staan er treurig en verdord bij. Al een aantal jaar teistert een bacterie de knoestige bomen en veel boomgaarden hebben deze bacterie-aanval niet overleefd. Voor de olijfboeren in Zuid-ItaliŽ is het een zware economische slag. Tien miljoen bomen zijn definitief verloren gegaan.

Dit is een herhaling van 20 augustus 2018.

De presentatie was in handen van Martine van Os. Deze uitzending van het programma We zijn er bijna met de titel Gallipoli werd uitgezonden op donderdag 16 mei door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie