Uitzending
Vrije geluiden - Special: Nora Fischer

Special: Nora Fischer

Vrije geluiden

6-10-2013

| 1576 x bekeken | 0 reacties
6
In Vrije Geluiden staat de jonge zangeres Nora Fischer centraal. Anderhalf jaar geleden was ze al eerder bij ons te gast en dat optreden bracht haar carrière in een stroomversnelling. Ze is inmiddels afgestudeerd aan het conservatorium en nu ligt de wereld voor haar open. Nora Fischer initieert, nodigt uit en doet alles op haar eigen manier.

Ties Mellema, Niels Bijl, Katharina Thomsen en Jan Menu
Popartiest Beck bracht eind vorig jaar de ‘Song Reader’ uit: twintig nummers op bladmuziek. Nora Fischer vertolkt met de vier bariton saxofonisten, Ties Mellema, Niels Bijl, Katharina Thomsen en Jan Menu, ‘Do We? We Do’. Met Ties Mellema speelt ze het breekbare ‘Why Do You Make Me Care’.

Mike Fentross en Nika Zlatarić
Nora heeft ook een grote liefde voor de oude muziek. Van huis uit meegekregen. Het was sowieso een uitzonderlijk muzikaal nest waarin ze opgroeide. Vader Ivan is beroemd dirigent en moeder blokfluitiste. Samen met Mike Fentross (theorbe) en Nika Zlatarić (gamba) zingt Nora het wonderschone ‘Author of Peace’, een compositie van Georg Friederich Händel.

Claron McFadden
Monteverdi’s ‘Ohimè, dov‘ è il mio ben‘ zingt ze het liefst met de alom geprezen Claron McFadden. Inmiddels zijn de twee vriendinnen, maar zo is het niet begonnen. Dat vertellen ze aan Melchior.

JacobTV
Via Claron McFadden, Nora noemt haar niet voor niets ‘mijn pimp’, kwam Nora Fischer in contact met de eigentijdse componist JacobTV (Jacob Ter Veldhuis). Hij was op zoek naar een sopraan voor zijn opera ´The News‘. Die vond hij in Nora en ziet in haar stem zoveel mogelijkheden. Speciaal voor vandaag schreef hij het stuk: ´Headlines‘.

Door Ties Mellema werd er opgetreden in deze uitzending van Vrije geluiden. Deze uitzending van het programma Vrije geluiden met de titel Special: Nora Fischer werd uitgezonden op zondag 6 oktober door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!