Uitzending
Vrije geluiden - Yasmine Hamdan, Tin Men and the Telephone & DoelenKwartet

Yasmine Hamdan, Tin Men and the Telephone & DoelenKwartet

Vrije geluiden

9-11-2013

| 1468 x bekeken | 0 reacties
7
Zangeres Yasmine Hamdan werd geboren in Libanon, maar woont tegenwoordig in Parijs. Haar muziek is een mengeling van oud en nieuw. Het jazz trio Tin Men & the Telephone improviseert op muzikaal en technologisch gebied. En de strijkers van het DoelenKwartet brengen composities uit de 20ste- en 21ste eeuw.

Facebook

Twitter

Yasmine Hamdan

Met één been staat ze in de traditie van het Arabische lied, om er vervolgens een geheel eigen draai aan te geven. Zangeres Yasmine Hamdan werd geboren in Libanon, maar woont inmiddels in Parijs. Eerder dit jaar verscheen haar debuutalbum Ya Nass, waarop haar geweldige stem voorzichtig ondersteund wordt door elektronische muziek. Begeleid door elektrisch gitaar zingt ze er zondag drie nummers van, waaronder Beirut. En dat is een schitterend eerbetoon aan de hoofdstad van Libanon.

Tin Men & the Telephone

De bezetting van dit jazztrio is nogal gebruikelijk: piano, bas en percussie. Maar de muziek van dit Amsterdamse trio is verre van gewoon. Hun vrije jazz wordt verrijkt met humor, elektronica en moderne media. Tin Men & the Telephone lanceerden onlangs nog een app in plaats van een regulier album. Komende zondag laten ze koeien loeien en mag Melchior Huurdeman zich interactief bemoeien met hun muziek.

DoelenKwartet

Het DoelenKwartet is één van de belangrijkste strijkkwartetten in Nederland op het gebied van de hedendaagse klassieke muziek. Het repertoire omvat ruim 200 voornamelijk eigentijdse werken en composities uit de vroeg-twintigste eeuw. Om deze nieuwe muziek in een historisch perspectief te kunnen plaatsen, laat het kwartet incidenteel ook de klassieken herleven.

In deze uitzending van Vrije geluiden was Melchior Huurdeman te gast. Deze uitzending van het programma Vrije geluiden met de titel Yasmine Hamdan, Tin Men and the Telephone & DoelenKwartet werd uitgezonden op zaterdag 9 november door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie