Uitzending
Vrije geluiden - Livio Gianola, Jo Harman & Ella van Poucke

Livio Gianola, Jo Harman & Ella van Poucke

Vrije geluiden

20-10-2013

| 1496 x bekeken | 0 reacties
8
De Italiaanse flamencogitarist Livio Gianola, de Britse zangeres Jo Harman en jong talent: cellist Ella van Poucke en haar broer pianist Nicolas van Poucke.

Livio Gianola
Bij het grote publiek is hij nog onbekend, maar in gitaarkringen spreekt men vol lof en bewondering over de Italiaanse gitarist Livio Gianola. De flamenco lokte hem weg bij de klassieke muziek. Livio begroef zich in de flamenco maar wilde uiteindelijk meer variatie en kwam zo op het idee twee extra snaren op zijn gitaar te schroeven. Luistert u naar de rijke klankwereld van Livio Gianola…

Jo Harman
Jo Harman is een blondine op hoge, gouden hakken, maar zingt als een gospelzangeres uit het Zuiden van de Verenigde Staten. Haar debuutalbum “Dirt On My Tongue” is een goede mix van blues, soul en gospel. Met haar band speelt ze twee dynamische en persoonlijke ballads.

Ella van Poucke
Ook deze uitzending zijn we weer een podium voor jong talent. Celliste Ella van Poucke (1994) kromt zich vol souplesse over de cello sonate van de Amerikaan George Crumb (1929) en speelt vervolgens met haar broer Nicolas van Poucke (1992) een deel uit de geliefde cello sonate nr. 3 van Ludwig van Beethoven.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden met de titel Livio Gianola, Jo Harman & Ella van Poucke werd uitgezonden op zondag 20 oktober door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie