Uitzending
Vrije geluiden - 9-5-2010

9-5-2010

Vrije geluiden

864 x bekeken | 0 reacties
6
De Vlaamse oude-muziekspecialist Jos van Immerseel. Van Immerseel nam onlangs met zijn orkest Anima Eterna Brugge alle Beethoven symfonieŽn op en in het komende Holland Festival zal de volledige reeks van de negen symfonieŽn door hem en zijn orkest worden gespeeld. Reden om aandacht te besteden aan Beethoven, aan Van Immerseel en de nieuwe cdbox.

Po'girl. Po'girl bestaat uit de singer-songwriters Awna Teixeira en Allison Russell en gitaarbouwer en snarenvirtuoos Benny Sidelinger. Woorden die opkomen als je naar hun muziek luistert: schoonheid; mysterie; hemelse samenzang. Het zijn multi-instrumentalisten. Tezamen spelen ze gitaar, banjo, klarinet, accordeon, elektrische bas, staande Gutbucket bas, harmonica, glockenspiel en wurlitzer. Hun muziek is niet in een categorie te vangen. Heel veel invloeden omgesmeed tot hun eigen 21e eeuw roots muziek. En dan is er nog het persoonlijke verhaal van Awna en Allison. Beiden verlieten op veertienjarige leeftijd het ouderlijke huis in Canada vanwege een onhoudbare thuissituatie en vonden troost en verlossing in de muziek.

Rik Mol. Europa's grootste trompet talent en hij kreeg les van Wynton Marsalis en Randy Brecker. Rik Mol heeft met zijn 22 jaar nu al de wereld aan zijn voeten. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al vele prijzen in de wacht weten te slepen o.a. Yamaha Trumpet Jazz Award, Prinses Cristina Concours en European Trumpet Contest. Zijn eerste cd What's on Tonight was gelijk een daverend succes. Riks muziek is een mix van pure hard bop jazz, gemengd met sensuele hip hop en fresh funk.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 9 mei door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie