Om gezond te eten is het wel handig als veel dingen je lekker smaken. Kun je daar zelf iets aan doen door je smaak te ontwikkelen? En hoe kun je toch lekker eten als je reuk en smaak verminderd zijn? Janny volgt een...
Bekijk uitzending
Janny ontdekt hoeveel suiker we ongemerkt te veel binnenkrijgen en wat dat doet met ons brein. Zet je schrap, want de resultaten zijn schokkend. Vooral de hoeveelheid suiker die jongeren tegenwoordig binnenkrijgen. Om...
Bekijk uitzending
Waarom kunnen we de verleiding voor vet en suikerrijk voedsel vaak niet weerstaan? In het Donders Instituut in Nijmegen gaat Janny in een MRI-scan, waar ze erachter komt waar haar brein het meest op reageert; zoet of...
Bekijk uitzending
Wanneer weet je of je genoeg gegeten hebt en hoe zorg je ervoor dat je niet te veel eet? Samen met voedingsonderzoeker Guido Camps (en oud-finalist van Heel Holland Bakt) doet Janny een experiment waaruit blijkt dat je...
Bekijk uitzending
Elke dag maken we tientallen keuzes als het om eten gaat, maar hoe bewust maken we die keuzes eigenlijk? Naast proeven en ruiken spelen er veel meer factoren mee in onze omgeving die onze keuzes bepalen. Janny...
Bekijk uitzending
Janny ontdekt hoeveel suiker we ongemerkt te veel binnenkrijgen en wat dat doet met ons brein. Zet je schrap, want de resultaten zijn schokkend. Vooral de hoeveelheid suiker die jongeren tegenwoordig binnenkrijgen. Om...
Bekijk uitzending
Wanneer weet je of je genoeg gegeten hebt en hoe zorg je ervoor dat je niet te veel eet? Samen met voedingsonderzoeker Guido Camps (en oud-finalist van Heel Holland Bakt) doet Janny een experiment waaruit blijkt dat je...
Bekijk uitzending
Deze uitzending van het programma Voeding en ons Brein werd uitgezonden op donderdag 23 februari door MAX.
Bekijk uitzending
Wat doet de geur van eten met je hersenen en hoe belangrijk is het voor je smaak? Daarvoor gaat Janny naar het Reuk- en smaakcentrum op de Wageningen Universiteit. In een zorgcentrum test ze bij de bewoners wat geur...
Bekijk uitzending
Deze uitzending van het programma Voeding en ons Brein werd uitgezonden op vrijdag 10 februari door MAX.
Bekijk uitzending
Janny van der Heijden
Janny van der Heijden presenteert nu Denkend aan Holland. Als presentator is Janny van der Heijden onder meer bekend van Denkend aan Vlaanderen, Denkend aan Zwitserland en Voeding en ons Brein. Janny van der Heijden is jurylid bij Heel Holland...
Bekijk volledig dossier